Dekking

De dekking van de WA verzekering spreekt eigenlijk voor zich. Als u aansprakelijk bent voor schade bij een ander zal de WA verzekering dit vergoeden. Het kan echter nooit kwaad om alvorens een WA verzekering af te sluiten eerst even goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar door te lezen, want het is wel zo handig dat u op voorhand wel de voorwaarden van uw verzekeraar kent. Dit zou u overigens niet alleen met een WA verzekering moeten doen, maar feitelijk met elke verzekering die u afsluit, omdat voorwaarden tussen verzekeraars toch nog wel eens op kleine punten van elkaar kunnen verschillen. Dit zijn vaak dus kleine verschillen, maar soms kan dit net genoeg zijn om uw keuze uiteindelijk op baseren.

Dekking buitenland

Alle verzekeraars bieden u dekking in het buitenland aan met de WA verzekering. Dat is natuurlijk erg prettig, want zoals er in Nederland wel eens iets mis kan gaan waardoor er een schade ontstaat kan dit in het buitenland natuurlijk ook gewoon het geval zijn. Vandaar dat dit ook geen extra optie is bij de verzekering, maar gewoon standaard is meegenomen in de dekking.

Tot welk bedrag bent u gedekt?

Zoals u kunt zien bij de verschillende verzekeraars verschillen de bedrag waar u zich voor kunt verzekeren. Over het algemeen begint het bij een bedrag van 1 miljoen en kan dit oplopen tot ruim 2 keer zoveel. In de premie is daar overigens weinig van te zien of u nou kiest voor een ‘lage’ dekking van 1 miljoen of een dekking die ruim dubbel zo hoog ligt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: